26. maaliskuuta 2017

Lankapaasto osa 3

Villasukkien jälkeen päätin etten tee mitään muuta ko villapaitaa ja -takkia.
Villatakki onkin edistynyt ~20cm, villapaitaa en ole tehnyt ollenkaan, koska en ole ihan varma missä kohtaa mennään kavennusten suhteen.

Aloitin myös lämpötilapeiton.
Huomasin samalla että vihaan virkkaamista. Se on ihan liian hidasta. Mandalat ja muut kivat neliöt ja muut menee ihan mukavasti, mutta tasainen kiinteillä tai pylväillä tehty in niiiiin tylsää.
Joten teen lämpötilapeiton konttineuleena. Jokaiselle päivälle noin 2,5g. Laitan siitä kuvaa sitten kun olen tammikuun saanut neulottua.

20. maaliskuuta 2017

Lankapaasto osa 2

Piti jo eilen kirjoitella, mutta halusin saada villasukat valmiiksi, ettei tarvitse useita kirjoituksia tehdä.

Tämän viikon aikana olen tehnyt kahdet villasukat.
Villapaita, villatakki ja talviset polvisukat on saanut olla ihan omissa oloissaan koskemattomina. Meni into niihin.

Ja toinen syy on se, että ostin maanantaina uudet kumisaappaat itselleni, joten täytyihän niihin tehdä sopivat villasukat!

Uudet kunpparit!
Näistä kahdesta villasukasta jäi hurjat 3g lankaa yli. Ja nekin oli sitä mustavalkoista lankaa, mitkä leikkasin pois ensimmäisistä sukista, koska halusin raitoja vain pinkin eri sävyissä.

Varsi on mukavan lörppö.


Ja halusin sitten tehdä tuon ensimmäisen parin jälkeen loppulangoista "nilkkasukat" niille päiville, kun en halua esitellä hienoja villasukkia! :P




Langankulutus:
Adlibris Wool (superwash) 100g (musta lanka)
Adlibris Socki 97g (Pink parade)

12. maaliskuuta 2017

Lankapaasto osa 1

Lankapaastosta on nyt kulunut melkein kaksi viikkoa, enkä alennuksista huolimatta ole sortunut! Hyvä minä!

Tehnyt oon paljon, päivittäin, mutta joutunut purkamaan paljon.

Se villatakki mitä teen eräälle rouvalle, oli vähän liian pieni, joten jouduin purkamaan koko työn ja aloittamaan alusta. Sen siitä saa kun tekee etu- ja takakpl yhtenäisenä. Onneksi olin vasta yhden mallikerran verran tehnyt, että ei siinä ollut kuin ~20cm vasta tehtynä. Mutta siinä se intokin sitten vähän meni sen tekemiseen, joten aloitin tekemään itselleni uusia villasukkia! Jotka olen kahteen kertaan purkanut ~100. kerroksen kohdalla. Ensin oli langan värit liian samanlaiseet (nallen  farkku, vaaleansininen ja siniraita), joten vaihdoin raitalangan luonnonvalkoiseen. Sukka näytti heti kivemmalta, mutta purin silti taas siellä 100. krs kohdilla, kun ohjeesta poiketen en tehnyt palmikkoa keskitakaan, mutta totesin sitten että kyllähän se näyttää heti paremmalta kun sen tekee. Joten ei kun purkuun vaan.

Oma villapaita on edennyt noin 15cm. Pitäisi aloittaa kuvio intarsiatekniikalla, joten se on jäänyt, kun en uskalla aloittaa, koska en halua (taas) purkaa.

Jos ensiviikolla sitten ottaisi oikein kuvia, kun (toivottavasti) olen päässyt töissäni siihen pisteeseen että on jotain kuvattavaakin.

5. maaliskuuta 2017

Lämpötilapeitto

Ajattelin aloittaa näin maaliskussa 2017 lämpötilapeiton.

Joskus vuosi sitten tilasin summan mutikassa Dropsin lankoja, ihan vain testatakseni millaisia ne on. Iso osa puuvillalangoista jäi käyttämättä, joten nyt voisi sitten niitä tämän paaston aikana tuhlata.
Nytkin jos heti tänään aloitan virkkaamaan, niin reilut 60 riviä tulisi tehtyä ja siihen varmasti muutaman (50g) kerän sais pois laatikoista kuleksimasta.



Tässä ois langat, joita käytän. Neljää eri lankatyyppiä, mutta ei se haittaa, kohan saa tuhlattua "turhat" langat.

Tuossa on siis 5 asteelle oma väri yli 25 lämpöasteesta alle 26 pakkasasteeseen.

Nyt vaan pitää miettiä et minkä mallisen teen. Ihan perus peitto tuntuu tylsältä, sahalaitanen vois olla kiva.. Toisaalta vois tehä semmosen tähden muotosen, mutta siinä yks kerros alkais oleen jo toukokuussa useemman langan pitunen...
Ehkä siis vaan sahalaitanen peitto.
Alotan ja lopetan sen mustalla, koska ajattelin kiertää sen sitten ensi vuonna mustalla..

Kunhan saan tehtyä parin kuukauden edestä kerroksia, postaan kuvaa siitä.

Kulutin tossa aiemmin päivällä yli tunnin ilmatieteenlaitoksen sivuilla, löytääkseni alkuvuoden keskilämpötilat jokaiselle päivälle. Rekisteröidyin sivuille ja jatkoin etsimistä, enkä löytänyt mitään. Sitten tajusin googlettaa "tammikuun 2017 keskilämpötila" (tai jotain muuta vastaavaa), niin Accuweather tuli ja pelasti!
Nyt täytyy vaan kirjata ylös noi ajat.

Eiku vaan töihin si!

1. maaliskuuta 2017

Tänään se alkaa!

Lankapaasto meinaan.

Otan osaa tähän, ja täytyy sanoo että oon "huijannut" vähän. Tahalteen jätin aloittamatta villapaidan teon, jotta saan sen sitten kokonaisuudessaan mukaan, ettei tarvitse nyt laskeskella tehtyjen kerroksien lankamenekkiä.

Toisena isona työnä on villatakki, tosin en sitä tee itselleni.
Olen töissä vanhusten parissa ja eräänä päivänä menin kehumaan että osaan neuloa mitä vaan! Sieltä sitten yksi rouva heti huudahti että hän kaipaa villatakkia, mutta kaupoista ei ole löytynyt mieluisaa.
Sovittiin malli ja hän sitten toi kuusi kerää lankaa, joilla ajattelin aloittaa tikuttelun tässä ihan lähipäivinä.

Ensin kyllä aloitan heti nyt samantien omaa villapaitaa. Sen langat ovat jo tarpeeksi kauan poltellut kaapissa.